Всички вярваме, че сериалът "Приятели" е един от най-смешните в света. И няма човек, който да смята, че в шоуто е имало дори и един скучен герой. Режисьорът Джеймс Бъроуз обаче повдига завесата на поредицата и разказва, че все пак е имало един персонаж, който той определя като "най-малко забавния човек в света". А именно — актрисата Хелън Баксендейл, която играеше ролята на английската годеница на Рос Гелър /Дейвид Шуимър".

"Тя беше мила и сладка, но и най-скучната комедийна звезда, която съм виждал. Комедията просто не беше за нея. Рос все едно трябваше да пляска ръка с въздуха, тя въобще не беше смешна", казва Бъроуз.

Той добавя, че Хелън е била талантлива актриса, но не е била подходяща за комедии. "Нейната роля беше доста мащабна. Трябваше да играе английската годеница на Рос, която идва в Америка. За съжаление беше толкова сдържана и скована пред камерите, че дори Дейвид Шуимър трудно работи с нея", споделя Джеймс.

Самата Хелън казва, че е била заинтригувана да работи с професионалисти като екипа на "Приятели", но не смята, че е било за нея. "Всъщност се чувствах като в златна клетка. Ролята ми трябваше да бъде в сценария за по-дълго време, но забременях и това беше възможност да се измъкна от Америка. Навсякъде ме разпознаваха, непрекъснато имаше внимание към мен, снимаха ме постоянно. Беше много дразнещо", спомня си тя.

Към днешна дата тя се радва на повече анонимност, три деца и семейство. И не съжалява нито за ролята в "Приятели", нито за отказа от шоуто. "Беше интересно, но те бяха приятели и професионалисти, които работят това от години. Аз бях там, за да могат сценаристите да пуснат няколко шеги за Англия. Приключих отдавна с това", казва още британката.