Целият свят подозираше именно това

Няколко месеца след инвазията в Украйна, Владимир Путин най-накрая разкри истинската причина за нея.

Той призна, че е нападнал Украйна не само заради запазването на империята, а и с цел нейното разширяване. Това съобщава анализаторът Сергей Фурса.

Целият свят подозираше, че точно тази е причината, която се крие зад действията му още от самото начало на пълномащабната инвазия.

Най-накрая! Путин разкри истинската причина за нападението над Украйна

Единственото странно в случая е, че Путин се реши чак сега да разкрие истинските цели на войната. Вероятно вече няма причина да ги крие.

Руският президент не пропуснал да спомене, че Петър Първи е завладял нови територии, увеличавайки руската империя. В този ред на мисли, Путин е категоричен, че ще следва неговите стъпки. На практика той прави точно това – дава всичко от себе си, за да си върне обратно изконните славянски земи.

Едва ли би ви било трудно да си представите колко подмазвачи твърдят през последните години, че Путин има голяма прилика с Петър първи. В резултат, успяха да убедят старчето в това твърдение и сега жителите на Украйна си патят жестоко.

По всичко личи, че руският президент прави всичко възможно да влезе завинаги в историята на Русия и да се споменава в учебниците по история.

Мнозина предвидиха много по-рано, че именно тази може да е причината за агресията на Русия над Украйна и сега истината излезе наяве.

Източник: blitz.bg