Ново напрежение по линията Киев - Москва. Украински дронове взривиха жилищни сгради по пътя към резиденцията на Путин извън столицата, давайки да се разбере, че тяхна мишена е президента.

 

От своя страна държавният глава предупреди, че "агресията на Киев става все по-безразсъдна и може да доведе до тежки последици за Украйна". Въпреки че Русия вече нанесе серия изключително тежки удари по жилищни сгради в Киев, маскирайки действията си като атака срещу командни цели. 

За втори път в Москва се случва подобно нещо, което има за цел да покаже, че идеалната охрана далеч не е толкова идеална. И дори нещо повече - дроновете успяват да преминат през отбранителните линии.

 

"Ние нямаме нищо общо с това, но не е изключено в бъдеще атаките да зачестят и дори да станат още по-масирани и агресивни", заяви в свое изявление съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

 

Путин неохотно призна за пробив в сигурността, но предупреди, че действията на Украйна няма да останат без последствия. И на фона на влошаващия се конфликт, Пекин и Анкара упорито работят за намаляване на напрежението и сядане на масата за преговори. Дори и с цената на териториални отстъпки от страна на Киев. Защото никой не иска ядрена война. Най-малко САЩ и Русия.