Опит за атентат или злополука? Кралицата - консорт Камила едва не починала във въздуха, след като самолетът й, който се връщал от индийски медицински център бил ударен по време на полет. Съпругата на крал Чарлз била жестоко разтърсена, а самолетът принудително приземен, в резултат на инцидента.

Камила, за която се знае, че е пътувала с редовен полет на британските авиолии, се е връщала от Бангалор, Индия в Лондон. Предполага се, че тя е била на неофициално посещение в страната, като е трябвало инкогнито да се прибере у дома. Удар по носа на машината обаче здраво е разтърсил нервите на пътниците, а и не само тях. Добре известен е страхът на кралицата от летене, така че едва ли се е зарадвала на преживяването.

Смята се, че съпругата на краля е била изведена без много шум от самолета и отведена с кола до дома си в Кларънс хаус. Що се отнася до повредата, предполага се, че гигантска птица е ударила носа на самолета с висока скорост, а за това свидетелства и повредата по него. 

Дворецът не коментира присъствието на съпругата на крал Чарлз в самолета, но е обичайна практика членове на кралската фамилия да пътуват инкогнито с обикновени полети. А Чарлз е по-ревностен и от майка си, по отношение на икономиите и опазването на околната среда.

Въпреки това се появиха спекулации, че Камила може да е била обект на умишлен атентат. Засега няма доказателства за заплахи за живота й, но предвид факта, коя е, притесненията, че може да бъде отвлечена или убита, не са неоснователни.