Изявлението на Опра Уинфри, че се надява Меган и Хари да постигнат "мир със семейството си и погребението да ги сплоти и събере с близките им", предизвика смут в мрежата. Потребители масово негодуват срещу изказването на тв водещата, сочена за инициатор на скарването между кралските членове.

 

"Надявам се, че събирането им над мъртвата кралица ще послужи за сплотяване и помирение. Факт е, че такива моменти събират близките и ги карат да се чувстват по-близки едни с други. Искрено се надявам, че Меган и Хари ще постигнат мир със семейството си", заяви Уинфри.

 

Коментарите не закъсняха. "Опра, удобно забравяш, че ти им даде платформа да сеят раздор с кралската фамилия", "Вместо да им зададеш наистина болезнени въпроси, ти им позволи да хулят двореца и нашата любима кралица", пишат поданици на Чарлз III . Мнозина осъдиха Уинфри и я нарекоха "главният виновник" за напрежението между принцовете в Уиндзор. И допълниха, че смятат, че тя е отговорна за конфликтите, защото Меган очевидно се е държала крайно безотговорно с Кейт и Уилям.

 

Така или иначе, факт е, че крал Чарлз няма намерение да връща Съсекс обратно в Уиндзор. Въпреки опитите на Уилям и Кейт да потърсят помирение и мост към тях. Явно в името на баба си, двамата принцове ще забравят дребните си дрязги. Но едно е сигурно - нищо вече няма да бъде същото между тях.