Нанесени са огромни щети

Мощните бури са взели пет жертви, съобщава Българското национално радио.

Сред петте жертви на бурите в Австрия има и две деца.

В Италия пък са загинали двама души, а други 18 са били ранени.

Мощния вятър е събарял дърветата, прекършвайки ги като кибритени клечки. В източната част на страната, както и в южната провинция Каринтия, положението е било направо катастрофално.

Вчера петима души са изгубили живота си при ураган, вилнял на остров Корсика. Той е бил със скорост около 224 километра в час. Заради урагана десетки хиляди домакинства останаха без електричество.

От три дни пък Южна Франция бива заливана от поройни дъждове. Бурята е стигнала и до бреговете на Тоскана, където двама души са загинали. В района на Флоренция, както и във Венеция, са нанесени огромни щети.

Припомняме, че тези дни в Приморско 18-годишна девойка бе ударена от мълния. Тя все още е с риск за живота си, но е жива благодарение на първата помощ, оказана й от Снежана Димитрова. Жената се намирала в близък хотел и изведнъж видяла суетенето. Щом отишла и видяла какво се е случило, веднага започнала да прави сърдечен масаж на пострадалата девойка и казала на приятеля й да я обдишва. Така момичето дочакало екипа на Спешна помощ и има шансове да се върне към живота.

Източник: novini.bg