Същевременно Земята бе ударена и от магнитна буря

Както вече ви информирахме, в Испания и Португалия е истински мор.

Температурите там надминават 40 градуса. Заради екстремните горещини над хиляда души са изгубили живота си. Заради пожарите пък се наложи масова евакуация. Метеоролозите алармираха, че температурите в Южна Европа е продължат да се покачват.

Морът в Испания и Португалия взе над 1000 жертви

Заради опустошителните горски пожари в югозападната част на Франция над 16 хиляди души вече напуснаха домовете си в страната, отбелязва bTV.

Експертите дори предупредиха, че регионът е изправен пред температурен апокалипсис. Очакванията им са живакът да надхвърли 40 градуса.

Предвид нечовешките жеги пожарите в Испания се разрастват още повече. Наложила се е евакуацията на над 3 хиляди човека в района на Малага. Пламъците в Каталуния пък достигнаха до населените места.

В Гърция, Хърватия и Португалия също бушуват рекордни жеги. Еврокомисията обяви, че мобилизира още самолети в борбата с огнената стихия.

Същевременно от БАН съобщиха, че днес Земята е ударена от нова магнитна буря. Изригването на Слънцето се е случило в петък (15 юли), но едва днес достигна Земята. Поради тази причина се очаква смущенията да продължат и през следващите два-три дни.

Медиците препоръчват прием на по-лека храна и повече течности, особено за хората с хронични заболявания, които понасят по-трудно магнитните бури.

Източник: blitz.bg