Британците станаха свидетели на мистично явление в небето над Бъкингамския дворец в мига на кончината на Елизабет Втора.

Във времето, в което бе съобщена тъжната вест за кончината на Нейно величество, на Острова грейнаха три дъги едновременно.

Първата от тях се появи над Бъкингамския дворец в Лондон. Малко по-късно се показа и втората – над Балморал, където издъхна кралицата. Кадри от дъгата бяха поместени в социалните мрежи. Третата дъга пък изгря над двореца Уиндзор.

Британците са убедени, че това е знак от кралица Елизабет Втора. Те смятат, че Нейно Величество им е изпратила трите дъги в момента, в който е преминала през моста към Отвъдното. Една в Балтимор, една в Уиндзор и двойна дъга над Бъкингамския дворец. 

Абонат на Туитър отбелязва, че несъмнено Кралицата иска да каже на британцит, че е успяла и всичко ще бъде наред.
Британските медии също коментираха необикновеното съвпадение с появата на двойна дъга над Бъкингамския дворец и замъка Уиндзор точно в момента, в който бе съобщена черната вест за кончината на Нейно Величество.

Голяма част от потребителите сравниха цветовете на дъгата с ярките разноцветни тоалети, които Елизабет Втора носеше приживе. 
Други пък са на мнение, че двойната дъга е символ на любовта на Елизабет Втора и съпруга й принц Филип, които бяха заедно в продължение на десетилетия.

Припомняме, че принц Филип напусна този свят през миналата година. Според мнозина именно неговата кончина е съсипала кралицата, която не е успяла да се съвземе от загубата му.
Източник: blitz.bg
 

Мистично явление в небето над Бъкингамския дворец в мига на кончината на Елизабет Втора (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)