Истинска мистерия се заформи покрай едночасовото закъснение около смъртта на Елизабет Втора.

Припомняме, че в четвъртък светът и Великобритания потънаха в скръб, след като бе съобщено за кончината на кралицата. Притесненията, че смъртта е близо започнаха още от сутрешните часове, когато медиците, следящи здравето й виждали, че нещата не вървят на добре.

След като в 12.32 ч. лекарите отбелязаха, че състоянието на Елизабет Втора е силно притеснително, членовете на кралската фамилия започнаха да се събират в Балморал. Именно пътуването им дотам обаче озадачи обществото.

Чарлз бе там към 11.30 ч. Той пристигна с хеликоптер. По същото време дъщерята на Елизабет Втора – принцеса Ан вече е била в замъка, където имала поредица от ангажименти.
Пътуването на принцовете Андрю, Едуард и Уилям обаче озадачи всички и породи редица въпроси. Самолетът им RAF е в центъра на загадката, тъй като излетял в 14.39 ч., а по план трябвало да отлети в 13.30 ч. отбелязва изданието „The Sun“.

За момента не е ясно каква е причината за закъснението му, предвид факта, че всички членове на кралската фамилия, които трябвало да пътуват с него, са били на борда.
Според мнозина това закъснение не е случайно, а е заради опасения от конституционна криза. Винаги трябва да има поне един жив кралски наследник в случай, че самолетът се разбие и няма оцелели.

Заради двучасовото закъснение, с което пристигнал принц Хари, не могъл да се прости с баба си и бил бесен. Според кралските експерти обаче, членовете на семейството не искали двамата братя да пътуват заедно отново поради гореспоменатите съображения.
Източник: blitz.bg

Мистерия около смъртта на Елизабет Втора