Михаел Шумахер е започнал да проявява моменти на съзнание

Михаел Шумахер малко по малко се подобрява. Добрите новини идват от болницата в Гренобъл, в която седемкратният шампион от Формула 1 лежи вече 96 дена, след като изпадна в кома след лошо падане по време на ски. Мениджърката на Михаел Шумахер Сабине Кем направи официално изявление с последните новини около състоянието на Пилето.

[caption id="attachment_404758" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер вече реагира на гласове Михаел Шумахер вече реагира на гласове[/caption]

След консултация с медицинския екип на пилота, Сабине е разкрила, че за пръв път от инцидента през декември, новините за Михаел Шумахер са толкова добри. Пилотът вече има моменти, в които идва за кратко в съзнание и показва признаци на пробуждане. Както знаете, още през януари лекарите постепенно започнаха да намаляват медикаментите му, за да го извадят постепенно от състоянието на изкуствена кома, в което го поддържат.

Фактът, че Шуми вече реагира на гласове, е изключително положителен знак, категорични са специалистите. "Една такава реакция винаги е знак, че съзнанието е наред и е много обнадеждаващ момент при пациенти, които се събуждат от кома", коментира професор Йоахим Ротер, който е главен лекар на отделението по неврология на клиника в Хамбург.

Въпреки добрите новини обаче, притесненията около цялостното здравословно състояние на Михаел Шумахер продължават, предават от бТВ.