Меган Маркъл се изявяваше като иноватор, обществен лидер, защитник на правата на жените и реформатор на британската монархия. Новата кралица на Англия — Камила Паркър-Боулс обаче успя да я засенчи. 

Малцина днес дори си спомнят за напъните на Меган да се изяви като журналист и да покаже колко добър редактор е. Опитът й да представи жените — лидери в света, избягвайки споменаването на Елизабет Втора, определено не й спечели обществени симпатии. Херцогинята обаче се гордееше, че е първата жена — член на кралското семейство, която е работила като редактор за модно списание.

Камила обаче я би в собствената й игра.

Преди няколко седмици на кралицата й било предложено да бъде редактор на един от броевете на списание "Кънтри лайф". Едно от най-авторитетните издания в Англия. Кралицата приела като фокуса на изданието бил насочен върху насилието върху жените в дома и проблемите с безработицата в големите градове. Камила събира историите на хора, с които сама е срещнала и които са променили своя живот след тези срещи.  А на корицата е нейна снимка, която е направена лично от Кейт Мидълтън.

"Това е най-продаваният брой в 125-годишната история на нашето списание. Забележителен успех", коментират редакторите. "А решението на нейно величество да се фокусира върху едни толкова наболели теми и да опита да даде подкрепа за обикновените хора, определено дава нов поглед върху нещата", казват още те.

С акта си Камила окончателно засенчва Меган в опитите й да се прави на хуманист. И доказа, че не е нужно да си бунтар, за да промениш цяла една система.