Меган и Хари може да се окажат изправени пред съда по обвинение в национално предателство. Филмът, който двамата заснеха, вече се разглежда като опит за смяна на политическия режим в Британия. И дори нещо повече - за заговор срещу короната.

Внушенията свързани с отношението на двореца срещу тях двамата, не са единствените, които двойката отправя. В документалния филм на "Нетфликс" се редактира и речта на кралица Елизабет Втора.

Покойният монарх, която застава начело на държавата, само на 21 години, се заклева пред обществото с думите: "Заявявам пред всички вас, че целият ми живот, дълъг или кратък, ще бъде посветен на служба към вас и в службата на нашето велико императорско семейство, към което всички ние принадлежим.".

Режисьорите на филма обаче променят думите й: 

"Заявявам пред всички вас, че целият ми живот, независимо дали е дълъг или кратък, ще бъде посветен в служба на нашето велико императорско семейство, към което всички ние принадлежим". Промененото послание във втория текст е ясно. Елизабет служи само и единствено на собственото си семейство и на короната. А всички, които са втори или трети в линията за наследяване, изпадат от борда, тъй като не обслужват нейните интереси.

Ударът е толкова неочакван, че разтърси цялата британска общественост. А въпросът, който всички си задават, е "Те наистина ли извършиха национално предателство или това е някаква нелепа шега?". Цялата общественост е потресена, а мнозина смятат, че двойката участва в заговор за подмяна на политическия режим в страната.

"Откакто са напуснали Англия те не спират да атакуват кралското семейство, короната, начина на управление на страната... цялата система. Хората започват да си задават въпроса, дали това е лично отмъщение, или са част от заговор за разрушаване на държавата..."

Предвид факта, че във филма на "Нетфликс" се разказват откровени лъжи, а принцът и принцесата получиха 100 милиона за това, британците с основание си задават въпроса - дали проектът няма точно тази цел, особено предвид последните събития, които пряко засягат разпадането на Британската империя. И нейното отслабване в международен план... 

@smashfield89 #harryandmeghan #thequeen #netflix #netflixseries ♬ original sound - Susie Ashfield