Скандална ситуация между Меган и Хари и крал Чарлз заради коронацията му. На 6 май кралят ще положи клетва пред народа и Бог, за да приеме короната на Великобритания. И докато той полага отчаяни усилия да спаси една разпадаща се империя, в собственото му семейство също цари разпад, при това по-сериозен от всякога.

 

Меган и Хари са бесни, тъй като коронацията на краля съвпада с рождения ден на принц Арчи Харисън. Синът на двойката е роден на шести май и не се знае дали двамата няма да се измъкнат от церемонията с оправданието, че имат семеен празник. 

Малкият принц ще навърши 4 години на същия ден, но дядо му няма да може да празнува заедно с него, тъй като ще е зает да приема короната на Англия. Крал Чарлз обаче даде да се разбере, че планира да събере цялото си семейство на церемонията. Ако Меган и Хари решат, че могат да си позволят да отсъстват заради прищявка, това няма да се приеме добре. И е много вероятно да загубят и малкото благоволение, което все още имат.

В едно от последните си интервюта принц Чарлз е заявил, че вярва, че семейството му ще се обедини и ще бъде по-силно от всякога. А също и че дава шанс на Меган и Хари да вървят по свой път, като изградят нов живот в Америка. В същото време обаче владетелят е споделил, че е съкрушен от действията на сина си и разбитите им отношения. Но, за да не опетни репутацията на монархията, няма да позволи семейните драми повече да излизат на светло. Така че най-вероятно Съсекс ще присъстват на коронацията. Дори ако им се наложи да доведат и двете си деца за нея.