Зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев разкри в Телеграм коя стъпка ще доведе до ускоряване на старта на Третата световна война.

Той бе категоричен, че кандидатурата на Украйна за членство в НАТО ще се окаже препъни камъкът, който ще въвлече целият свят във война. 
По този начин Медведев коментира информацията, че Украйна ще поиска да бъде присъединена към Алианса по ускорена процедура.

Зам.-председателят на руския Съвет за сигурност възкликна, че тази идея е страхотна и допълни, че по този начин Володимир Зеленски моли Северноатлантическия алианс да ускори започването на Третата световна война. 

Междувременно японският премиер Фумио Кишида осъди остро анексирането на части от Украйна от Русия. 
Той дори определи този ход като незаконен и допълни, че е нарушение на суверенитета на страната. 

Това се случи по време на проведения телефонен разговор между Кишида и Володимир Зеленски, отбелязва Асошейтед прес.
Кишида посочи, че е заявил пред Зеленски, че нареченият от Русия референдум и анексираните от нея части от Украйна не трябва да бъдат приемани и допълва, че той лично ги осъжда остро.

Освен това в продължилият 30 минути телефонен разговор между двамата, японският премиер е отбелязал, че страната му е решена да работи с други държави от Г-7 за по-нататъшната подкрепа на Украйна. Планира се налагането на още и по-сурови санкции на Русия.
Източник: blitz.bg

Медведев: Това ще ускори старта на Третата световна война