Президентът на САЩ Джо Байдън премина през медицинско изследване, резултатът от което бе очакван с голям интерес. Вероятно любопитството на мнозина е свързано и с факта, че той смята отново да се кандидатира за президентското кресло.

Неговият наблюдаващ лекар сподели, че здравето на 80-годишният политик е добро и той може да изпълнява задълженията си на този пост.

Д-р Кевин О'Конър е личен лекар на Байдън над десет години и скоро го подложи на серия контролни изследвания, включващи и щателен неврологичен преглед.

При щателните прегледи е открита лезия на гърдите на президента и е направено хистопатологично изследване.

Последният значителен проблем със здравето на Байдън е бил през 1988-ма година, когато се е наложило да му бъде направена операция на мозъка. Оттогава до момента той е нямал значителни проблеми и не са се налагали инвазивни интервенции.

Президентът е висок 183 см и тежи 81 кг, което е в здравословните норми, имайки предвид, че той не пие и не пуши. Старае са да спортува всяка седмица по 5 пъти, което го поддържа в добра физическа форма за възрастта си.

През юли 2023-та тестът му за коронавирус бе положителен, но в последствие не разви сериозни симптоми и се е възстановил напълно без никакви усложнения.

Все пак мнозина изразяват несъгласието си най-възрастният президент на САЩ да се кандидатира отново.

Източник: blitz.bg

Материал за биопсия взет от гърдите на Байдън, а неврологичен преглед показал, че 80-г президент...