Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, съобщи Бъкингамският дворец.

 

Не е рак на простатата, а е открит по време на скорошното му лечение за увеличена простата, уточнява BBC. Не се споделят повече подробности относно стадия на рака или прогнозата.

 

Видът рак не е разкрит, но според изявление на двореца, кралят е започнал "редовно лечение" в понеделник.

Бъкингамският дворец казва, че кралят "остава напълно положителен относно лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълния си обществен дълг възможно най-скоро".

 

Чарлз ще отложи публичните си ангажименти и се очаква други висши кралски особи да му помогнат и да го заместят по време на лечението му.

 

75-годишният крал се завърна в Лондон от Сандрингам в Норфолк в понеделник сутринта и дворецът съобщи, че той е започнал амбулаторно лечение.

 

Въпреки че ще спре публичните си събития, кралят ще продължи с конституционната си роля на държавен глава, включително документация и лични срещи. Той претърпя операция на простатата в частна болница в Лондон преди повече от седмица.

 

Кралят е избрал да направи публично достояние своето лечение на простатата, с цел да насърчи повече мъже да си правят прегледи на простатата, казаха от двореца тогава.

Източник: pik.bg