Кралица Камила преживя инцидент в катедрала в Кардиф, заради който пътува със счупен пръст през цял Уелс без да се оплаче. Кралицата-консорт счупи пръст на посещение на острова, но тъй като нямаше възможност да получи първа помощ след инцидента, беше принудена да търпи до края на официалните  й ангажименти.

 

И тя го направи без да се оплаква.

 

За огромна изненада на всички, кралицата - консорт претърпяла малък инцидент, който се случил в църквата в Кардиф. Камила обаче не дала нито знак, че страда, а само леко се олюляла. И след това продължила напред. В крайна сметка за инцидента нямаше да се разбере, ако един от приближените на кралицата не признал пред репортерите какво е станало. Камила получила помощ едва след като приключили официалните й ангажименти.

 

За тази страна на кралския живот никога не се говори, но принцеса Даяна споделя в мемоарите си, че е преживявала доста болезнени моменти. Тя разкрива също така, че често й се налагало да преспива в прясно боядисани стаи, които миришат, да стои с часове неподвижна заради едно или друго събитие, както и да пътува, без да има възможност да удовлетвори елементарни човешки потребности. Меган Маркъл признава, че се е сблъскала със същото и затова е поискала да напусне кралския двор. Уилям и Кейт от друга страна продължават напред, следвайки желязното правило на баба си "Не се оплаквай! Не се обяснявай!".