10 години. Почти цели 10 години изминаха от онзи фатален ден, когато великанът на Формула 1 отиде на най-обикновени ски със семейството си. Избра Франция и една от най-скъпите и добре поддържани писти. Но... уви. Падане и удар на главата в скала прекратиха живота му - може би не буквално, но почти.

Михаел Шумахер беше в кома цели шест месеца, след което уж го извадиха от нея, но той на практика престана да живее, а просто съществуваше. Надеждите на света, че с известността, парите и уважението към него, лекарите ще направят чудо и той ей така ще скочи отново на крака, отдавна умряха.

Преди дни шефът на Формула 1 Стефано Доменикали заяви с болка, че това, което се случва с Шумахер днес, не го пожелава дори и на най-върлия си враг, дори на най-големия злодей.

Оказва се, че Шуми е буден, диша, живее, но дотам. Днешният Шумахер е като кукла, която не е способна да живее нормално сама, не е способна дори да се изправи.

Семейството на пилота приема най-тежко случилото се, а Вили Вабер - бившият му мениджър, заяви през сълзи: "Всичко с него свърши. Вече нямам никаква надежда".

Източник: Crimesbg.com