Чайната на имението е с изглед към езерото Ладога

Със сигурност видът на луксозното имение на Владимир Путин ще ви остави без думи.

Само мраморния му под надхвърля 100 хиляди щатски долара, а бидетата и душовете в имението са за над 15 хиляди долара.

Луксозното имение на руския държавен глава е разположено в област Карелия. „The Guardian“ отбелязва, че предвид екстравагантността и луксът на имението, би засрамило дори царе от ранга на Мидас.

Луксозното имение на Владимир Путин ще ви остави без думи (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

В същото време архитектите описват луксозното имение на Владимир Путин като „рибарска хижа“, дълбоко в северните гори. Имотът е по-известен сред местните жители като „дачата на Путин“.

Докато пресата продължава да твърди, че руският президент притежава малък апартамент в Санкт Петербург, две коли, ремарке и малък гараж, то Владимир Путин се шири в луксозната си вила по време на своите почивки от живота в Кремъл.

Имението се състои от две къщи. Покривът на едната от тях е покрит с трева и представлява площадка за хеликоптери. Другата пък е изградена изцяло от стъкло и дърво, а вътре обзавеждането е в скандинавски стил.

Експерти твърдят, че тревният покрив далеч няма за задача да придава красив вид, а под него са скрити камери, които пазят от шпионаж. Снимки на луксозното имение на Путин се появиха за пръв път, благодарение на изтичане на хиляди мейли, изпратени от две строителни компании.

Източник: retro.bg