Необичайно напрежение се наблюдава между Холандия и Испания заради принцесите Леонор Испанска и Алексия Холандска. Инфантата и нейната по-голяма "сестра по съдба" учат заедно в училище в Уелс, но това не се радва на одобрението на испанската общественост.


Причината за напрежението в обществото е бунтарския дух на принцеса Алексия от Холандия. Въпреки че кралица Летисия и крал Фелипе са в отлични отношения с крал Вилем и кралица Максима, неотдавна стана ясно, че не са особено очаровани от възможността двете принцеси да станат приятелки.

 

Повод за тревога има, тъй като Алексия е бунтарка, а Леонор е известна като отговорна, внимателна и послушна дъщеря. И за разлика от по-голямата си съученичка, не пуши, не пие и не е предизвиквала никакви нарушения на кралския протокол.

 

Притесненията на испанците, а и на кралското семейство,  са свързани с това, че Леонор може да попадне под влиянието на Алексия. В медиите в Испания вече се изразява открито негодувание, че двете момичета може да попаднат в една компания.

 

Досега принцеса Леонор винаги е имала абсолютно безупречно поведение и е била идеалната престолонаследница. И никой не желае това да се промени. Говори се обаче, че и кралица Летисия не е очарована от близостта между двете и е настояла дъщеря й да стои по-далеч от лошото влияние на съученичката си. А дали притесненията й са основателни, предстои да видим...