Принц Хари може да бъде доволен от себе си. С разкритията си за убийствата на талибаните по време на мисията в Афганистан, синът на Чарлз III си навлече гнева на правителството. Министърът на отбраната Бен Уолъс открито го разкритикува и обяви, че няма да остави изявленията му без последици.

"С хвалбите си за убитите военни в Афганистан, принц Хари не само засегна колегите си от армията, но и постави на риск националната сигурност. Непростимо е един човек да се хвали с подобни неща. Подобни изказвания няма как да бъдат оставени без отговор", заяви още Уолъс. Той е най-високопоставеният член на правителството, който си позволи публични критики срещу принца.

По принцип кралското семейство е неприкосновено и Хари не е човек, на когото правителството си позволява да държи сметка, особено публично. Този път обаче принцът мина всички граници и предизвика гнева на министъра на отбраната.

Опасенията на Уолъс не са случайни и безпочвени, тъй като терористичните фракции в Близкия изток вече реагират срещу принца и заплашват с ответен отговор. А предвид мигрантската вълна в Европа, съвсем не е напразен страхът, че Лондон може да осъмне някоя сутрин с пореден атентат, в който да има безброй невинни, загинали само заради желанието на принц Хари да се похвали с военните си подвизи.