Преди няколко години супермоделът преустанови кариерата си, след като получи деформация на тялото вследствие на неуспешна процедура по естетична медицина. Вижте как изглежда 58-годишната звезда днес.

Преди години Линда Еванджелиста вече се бе утвърдила като икона на поп културата, присъединявайки се към оригиналната банда супермодели от 90-те години на миналия век. За съжаление, кариерата ѝ помръкна доста бързо, предизвикана от неуспешен опит за експериментиране с красотата. Звездата се подлага на лечение с криолиполиза, което е трябвало да действа като неинвазивна алтернатива на липосукцията. За съжаление, вместо да бъдат намалени, мазнините в тялото на модела са се увеличили. В продължение на няколко години Еванджелиста се криеше от света, твърдейки, че е била "жестоко обезобразена".

Линда Еванджелиста признава, че е била брутално обезобразена(СНИМКИ)

Борейки се от години с депресия, моделът съди компанията, отговорна за лечението на стойност 50 милиона долара. Най-накрая тя успя да затвори тази глава от живота си и бавно да се върне към това, което обича най-много - работата пред камера. Моделът украсява корицата на последния брой на Vogue заедно с други супермодели като Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън. Интересно е, че в интервю за списанието Еванджелиста признава, че макар да приема процеса на стареене и да има лоши спомени от естетичната медицина, все още си инжектира ботокс.

Папараците засякоха Линда Еванджелиста на път за бутика на Марк Джейкъбс. 58-годишният модел се разхождаше по улиците на Ню Йорк в класическа черна блуза и макси пола с разрез. Тя допълни монохромната визия с минималистични, вградени обувки на ток и фин грим. Звездата поздрави събралите се фоторепортери и ги дари с широка усмивка.

Източник: pudelek.pl