Игор Четойевич - това име може да не говори нищо на повечето от нас, но определено е едно от най-важните имена в живота на големия Новак Джокович. Защото това е лекарят, също сърбин по произход, който спасява Ноле и буквално го връща не само към победите на корта, но и към нормалния живот.

Всичко се случва преди 12 години, когато Новак играе в Австралия, но често се чувства зле и редовно губи срещи в турнирите. Четойевич го вижда веднъж по телевизията и осъзнава, че това момче не може да диша. Минава време и съдбата показва, че двамата имат общи познати, които казват на лекаря, че Ноле страда от астма.

"Разбрах, че не е астма само от факта, че Новак получаваше пристъп следобед, а астмата винаги те хваща сутринта. Убеден бях, че мога да му помогна ако се видим и казах това на познатите ни. Радвам се, че Джокович прие и ми се довери, защото след прегледа му стана ясно, че не страда от астма, а от проблеми с храненето.

Оказа се, че Ноле има непоносимост към лактозата и глутена, а аз изцяло промених режима му на хранене. И да, само от това (много хора го приемат за нищо работа) организмът му се промени изцяло. Стана енергичен, свеж, пълен със сили и започна на мачка на корта", разказва лекарят.

Той е категоричен и съветва хората да внимават много какво и как консумират като храната трябва да е изчистена от консерванти и да се дъвче бавно и спокойно.