Михаел Шумахер има реални шансове да се възстанови, но битката ще бъде много трудна

Михаел Шумахер има реални шансове да се възстанови, но битката за здравето и живота му сега започва. Това смятат специалисти от университета в Кеймбридж, които коментират състоянието на шампиона от Формула 1.

Питър Хътчисън, професор от университета в Кеймбридж сподели, че дори и  Михаел Шумахер напълно да излезе от комата, тепърва му предстоят най-тежките изпитания. „Това не е като да запали някой лампата и пациентът да разпознае всички, които са около него. Той най-вероятно ще се върне в свят, който въобще не познава“, казва Хътчисън, пише daily.mk. По думите му, за Михаел Шумахер всичко ще бъде ново и различно. Шампионът от  Формула 1 и най-вече близките му трябва да бъдат подготвени за изключително труден период на адаптация. И най-вече, че той е съвсем друг човек, а не както преди.

Засега от клиниката в Гренобъл не са коментирали излизането на Михаел Шумахер от комата, но за сметка на това споделиха, че пациентът вече показва признаци на събуждане и дори е разпознал съпругата си Корина. Няма коментари и по един друг, не по-малко щекотлив въпрос - ще бъде ли преместен Михаел Шумахер от клиниката в Гренобъл в частен център и кога ще стане това.

[caption id="attachment_551164" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер тепърва ще се бори за здравето си Михаел Шумахер тепърва ще се бори за здравето си сн. Flickr[/caption]

Опитите му да се движи като мърда пръсти и мига с клепачи също се приемат като добър знак от медиците. Въпреки това какво е състоянието с мозъка му, предвид тежката травма на главата е трудно да се каже.

Специалисти по неврохирургия обаче са на мнение, че е излишно да се таят надежди, че Михаел Шумахер толкова бързо ще излезе от комата. „Той тепърва ще се учи да яде, да ходи, да говори, ще е като новородено и дори още по-тежко за него“, коментират те.