До неотдавна бракът на Елизабет II и принц Филип бе определян като един от най-крепките съюзи в историята на британската монархия. Височайшата двойка споделя живота си цели 74 години, докато смъртта на принца консорт не ги раздели.

Въпреки учтивото мълчание на британските таблоиди по въпроса, Нейно Величество далеч не е била „жена за един мъж“.

 

Припомняме, че принц Филип напусна този свят на 99-годишна възраст на 09.04.2024 г., само няколко месеца, преди да отбележи стотния си юбилей. Но дори и това не успя да събуди темата за изневерите в семейството, за които се носят слухове от повече от 50 години.

Мълвата носи, че Елизабет не само кръшкала на съпруга си, а дори един от синовете й, е заченат от неин любовник. 

Към днешна дата малцина си спомнят, че преди да срещне Филип, кралицата била увлечена от обаянието на Хю Фицрой – млад мъж с благородна кръв, произхождащ от най-високите кръгове на обществото.

 

„Обсъждахме Хю и други мъже. В интимната обстановка на нейната спалня, разговаряхме по-свободно от всякога, защото тя по природа е много сдържана, но по негов адрес не пестеше възхищението си“, припомня си старата приятелка на кралицата Алатея Фицалан Хауърд за откровенията й. Елизабет често споделяла с нея сърдечните си преживявания.

 

Хю също имал чувства към Елизабет, но помежду им така и не се случило нищо повече от флирт.

Между Елизабет и Филип обаче застава друг мъж – Хенри Хърбърт, известен като лорд Порчестър или на галено Порчи. Той бил един от най-близките приятели на кралицата в продължение на много години – двамата прекарали заедно цялото си детство.

 

Какво още обаче било необходимо, за да се разпали страстта между двамата стари познати? Разбира се общи интереси. За Елизабет и Хенри такава се оказала страстта им към конете.

Кралицата обожавала ездата, а верният Порчи станал неин личен мениджър, когато се пускала в състезания.

 

Според мълвата в двореца дори била създадена специална телефонна линия, чрез която кралицата директно можела да извика благородния коняр в спалнята си, където едва ли са обсъждали ездитни техники, при все, че най-вероятно е падало здраво яздене...

 

Правело впечатление, че двойката често изчезвала от хиподрума и яздела коне в околностите на двореца. Според слуховете именно на една такава разходка на зелена поляна, е бил заченат принц Андрю – скандалният брат на Чарлз, който наистина прилича твърде малко на останалите си роднини не само като външен вид, а и като поведение.

 

Името на третата тръпка на кралицата, е Патрик Планкет, който влязъл в кралския дворец, благодарение на баща си. Той бил приятел с крал Джордж VI – бащата на Елизабет II. През годините вярна служба, той успява да израсне до адютант. По това време дворецът се разкъсвал от слухове за предателството на Филип – през 1956 г., принцът консорт заминал на кралско турне, и както злите езици носели, си намерил любовница, заради която отказвал да се върне във Великобритания.

 

Планкет се възползвал от скандала, насочвайки целия си чар към кралицата. Запознати твърдят, че любовната им афера продължила години. Когато починал от рак на белия дроб през 1975 г., некрологът му бил написан от самата Елизабет, която му устроила истинско кралско погребение.

Източник: Уикенд