След разкритията, че Меган и Хари са решили все пак да публикуват мемоарите си в САЩ, крал Чарлз III сложи край на опитите за помирение. Херцозите на Съсекс загубиха още привилегии, но най-големият удар за тях е, че няма да могат да гостуват на кралското семейство за Коледа.

Последните новини от Бъкингам носят, че Меган е убедила Хари да изцеди до последна капка историите от кралския двор. И той смята да публикува мемоарите си, в които ще разкаже потресаващи неща за личния си живот. Акт, който монархията не одобрява. Принц Уилям е толкова ядосан на брат си, че не желае дори да общува с него. А придворни разказват, че кралят не смята да кани по-малкия си син на празненствата в Сандрингам, въпреки че всяка година те присъстват на тях.

Официалната версия е, че Меган и Хари вероятно ще откажат да присъстват, тъй като се чувстват прекалено обременени с кралския протокол и предпочитат да прекарат празниците по-неформално, в компанията на приятелите си от САЩ. Но в действителност кралят е бесен, а Уилям е помолил баща си да изолира снаха му и брат му от кралските тържества. Принцът на Уелс не одобрява каквото и да  е разкриване на личния живот пред медиите. И ненавижда всякаква публичност, която дискредитира семейството. Предвид всичко, което изтърпя покрай смъртта на Даяна и развода й с Чарлз, не  е изненадващо, че не желае повече семейството да се забърква в скандали. Баща му явно се е отказал от великото помирение и е решил да остави Съсекс да правят, каквото искат. Избирайки пътя на покойната Елизабет Втора - "Не се оплаквай и не се оправдавай".