Евакуирани са няколко деца от педиатричната болница

Районът край Атина е истински ад заради бушуващата огнена стихия.

Припомяме, че големият пожар избухна още вчера в района на Пендели, намиращ се в близост до столицата на южната ни съседка Атина.

Страшната огнена стихия наложи евакуацията на няколко населени места, отбеляза тази сутрин АНА-МПА.

Борбата с големия пожар се води от противопожарната служба с подкрепата на гражданска защита.

Край Атина е истински ад

Огнеборците са правили опити през цялата нощ да ограничат фронта на бушуващата огнена стихия. Силните ветрове, които вилнеят в района и постоянно сменят посоката си обаче, са разпалвали нови огнища. Там вятърът надхвърля 80 км./ч.

Към момента се е наложило полицейските власти да евакуират повече от 600 души, намиращи се в застрашената зона. Има информация за нанесените от огнената стихия щети по жилищните сгради. Оценка на нанесените щети обаче ще бъде изготвена едва след като стихията бъде овладяна.

Снощи в детската болница в Пендели се е наложило да бъдат евакуирани 36 деца. Атинската национална обсерватория също е евакуирана.

120 противопожарни автомобила, заедно с 485 пожарникари се борят с бушуващата огнена стихия. Помагат им и доброволци, както и 5 хеликоптера и 3 самолета.

Междувременно експерти предупредиха, че се е появил огромен риск от екологична катастрофа заради горещините, обхванали Западна Европа, които предизвикаха масивни пожари.

Източник: standartnews.com