Изненадваща новина се носи из всички кралски домове в Европа. Принц Кристиан, 18-годишният син на принцеса Мери и принц Фредерик изненада всички, като представи приятелката си на баба си кралица Маргрете.

Мария Киара дьо Бурбон - принцеса на двете Сицилии е принцеса и наследница на два от най-големите кралски рода в Европа. Родителите й са херцозите на Кастро и са близки приятели на принц Фредерик и принцеса Мери. Тя е почти на 18 години, а с Кристиан се познават от деца. И въпреки че принцът изглежда все още млад за брак, вече циркулират слухове за връзката им.

"Те са просто добри приятели", твърдят приближени на двойката. Самата принцеса Киара също твърди, че няма нищо сериозно.

Кралица Маргрете обаче изразила желание да се запознае с приятелката на внука си, заради което я кани и официално на чай. А новината предизвика слухове, че двамата са сгодени.

"Тя никога не се е отнасяла така към приятелките на внуците си", коментират придворни.

Въпреки че е толкова млад, принцът вече има одобрението и подкрепата на родителите си за евентуален брак. Що се отнася до херцозите на Кастро и двете им дъщери, момичетата са с безупречна репутация и никога не са се забърквали в скандали. Имената им не са влизали в светските хроники, а двете избягват да парадират с луксозен начин на живот.

 

По всичко изглежда, че кралство Дания е на път да се сдобие с перфектната бъдеща кралица. И за разлика от предишните, тя няма да е Пепеляшка, а със синя кръв.