Крал Чарлз се оказа "беден като църковна мишка". Британският монарх, който минаваше доскоро за един от най-богатите хора в Европа, всъщност е направо "бедняк" и то в сравнение със собствения си премиер. Сравнението далеч не е нескромно и въобще не засяга държавните приходи, които двамата управляват. Оказа се, че личното състояние на най-новия министър-председател на Англия надминава два пъти състоянието на британския монарх. А то е наистина внушително.

Докато Чарлз притежава лично състояние в размер на 370 милиона лири стерлинги, Риши Сунак, който е новият премиер на Англия, може да се похвали с лично състояние в размер на 730 милиона. Индиецът, който е и бивш кмет на Лондон, се ожени за милиардерската наследница Акшата Мурти преди няколко години, като тя притежава едва 0,91% от състоянието на баща си или близо 727 милиона лири.

Двойката притежава също така впечатляващо портфолио от имоти - вила на остров Мавриции, апартамент в Лондон, къща в Йоркшир, а също така и впечатляващ пентхаус в Калифорния.

От друга страна крал Чарлз може да се похвали, че притежава замъка Хайгроув, имението Балморал в Шотландия, замъкът Сандрингам, вила в Румъния, както и редица други замъци, сред които двореца Бъкингам, Кенсингтънския дворец, а също и замъкът Биркхол и резиденцията си Кларънс хаус.

Под управлението на короната обаче попадат и няколко забележителни херцогства, които засега оценителите не включват. Със сигурност обаче и състоянието на Сунак не е за подценяване. Междувременно появата на индиеца на политическата сцена в Англия е исторически прецедент. И показва също, че Британия е готова за промяна.