Тревога тресе Уиндзор, а причината за това е нарастващата популярност на принцеса Кейт. Катрин, новата принцеса на Уелс все повече засенчва краля и кралицата, въпреки опитите си да не привлича излишно общественото внимание.

 

На цветното изложение в Челси, принцесата предизвика по-голям интерес от кралската двойка. Същото се случи и по време на коронацията, въпреки че събитието беше първото подобно от 70 години насам. Мнозина се притесняват, че известността на Кейт може да настрои Чарлз срещу сина му и снаха му. Особено предвид скандалите с Меган и Хари през последните години.

 

Близки до краля обаче твърдят друго. И правят изненадващи разкрития. "Кралят вече е монарх и не живее нито в сянката на майка си, нито на бившата си съпруга. Камила се старае да играе поддържаща, а не главна роля. Кейт и Уилям обаче са бъдещето на короната. И за да продължава да съществува кралското семейство и монархията като институция, тя трябва да бъде приемана от по-младите. Затова кралят не само благославя двойката и известността им, но ги и насърчава", разкриват близките до двореца лица. 

 

По всичко изглежда, че Чарлз наистина не изпитва нужда да държи вниманието върху себе си. Той люлее внуците си по време на публични изяви, играе си с тях и въобще не се смущава, че всички го виждат. И е спокоен за бъдещето, тъй като добре знае, че потомците му са обичани от обществото. А драмите, които Меган и Хари предизвикват, просто ще отшумят...