Крал Чарлз се скара жестоко със семейството си заради принц Хари. Владетелят настоява да покани наследника си на коронацията, но всички останали от фамилията са против.

Напрежението в двореца буквално може да се разреже с нож, а причината отново е принц Хари. Крал Чарлз реши да се противопостави на семейството си и настоя херцогът на Съсекс да бъде поканен на церемонията по коронацията, но близките му въобще не са очаровани от този факт.

Кралят дори е помолил архиепископът на Кентърбъри да вземе участие в срещата, за да гарантира, че няма да има проблеми. Преподобният Джъстин  Уелби има за задача да успокои херцозите на Съсекс и да се убеди, че те ще се появят на празничния ден.

Чарлз е настоял това да се случи на специална среща с принц Уилям и останалите от семейството. Престолонаследникът се е противопоставил, изразявайки съмнения, че Хари може да използва церемонията, за да привлече вниманието върху себе си и да предизвика още по-голям скандал от вече създадените. Чарлз обаче е настоял срещата да се състои, с мотива, че присъствието на Меган и Хари ще привлече по-малко внимание, отколкото липсата им.

Освен това монархът планира да даде мащабно телевизионно интервю малко преди коронацията, с което да повлияе на общественото мнение. Със сигурност решението му не е необичайно, но е доста странно, на фона на напрежението между него и семейство Съсекс. Досега Чарлз пазеше мълчание и стоеше настрани от всякакви възможни провокации. Явно обаче кралят е решил, че е време сам да каже нещо по повод обвиненията на Хари. Можем само да предполагаме какво ще се случи след това...