Крал Чарлз III сгази здраво лука още преди да е станал официално монарх на Обединеното кралство.

За никого не е тайна, че в английския кралски двор си падат по кодови названия и прякори за членовете на кралското семейство. Именно с такова се сдоби и Чарлз III. Заради избора на дата на коронацията му, той си спечели ново прозвище.

Според поданиците му изборът на дата не само, че не е случаен, а е и индиректен удар по черните овце в семейството – Хари и Меган.
През последните две години, откакто двойката замина да живее зад Океана, отношенията между баща и син се влошиха много сериозно.

Както вече стана известно, принц Хари направи всичко по силите си, за да почете достойно паметта на любимата си баба. Той обаче се сблъска с общото неодобрение не само от страна на семейството си, а и на британското общество. Двамата с Чарлз са имали много сериозен скандал заради това, че на Хари му е било забранено да отиде в Балморал със съпругата си.

Точно тази кавга между баща и син е станала и причината принц Хари да изпусне полета и да пристигне със закъснение в Балморал, след като кралицата вече бе напуснала този свят.
Както вече стана ясно Чарлз ще бъде коронован на 6 май догодина – точно датата, на която Арчи ще отбележи четвъртия си рожден ден в Щатите.

Тъй като според мнозина той нарочно се е спрял на тази дата, за да не могат Съсексови да присъстват, Чарлз III се сдоби с прякора Жестокия. Вече мнозина го наричат Чарлз Жестокия.
Източник: zajenata.bg

Крал Чарлз III сгази здраво лука