За никого не е тайна, че от доста време насам, британският престолонаследник крал Чарлз III обмисля всевъзможни варианти, чрез които да нанесе унищожителен удар по принц Хари.

 

Поради тази причина, той поиска от парламента на Острова да бъдат направени законови промени, за да може сестра му – принцеса Анна, както и принц Едуард, да го заместват в кралските дела по време на отсъствието му, отбелязва Ройтерс.

 

Ако успее да постигне желаните изменения, другите две деца на покойната кралица Елизабет Втора ще могат да изпълняват някои от важните задължения на Чарлз по време на отсъствието му. Като пример се посочва, че биха могли да назначат нов премиер.

 

До този момент съгласно действащите правила, такова право имат не само брачната половинка на краля, а принц Хари, принц Андрю, както и принцеса Беатрис – първородната наследница на принц Андрю.

 

Това статукво обаче породи редица сериозни критики, предвид факта, че принц Андрю и принц Хари вече не изпълняват официални кралски задължения.

Припомняме, че Андрю бе лишен не само от това право, а и от преобладаваща част от титлите си. причина за това стана скандала, който се заформи покрай близките му отношения с покойния финансист Джефри Епстийн, обвинен в сексуално посегателство.

Източник: dir.bg

 

Крал Чарлз III обезглави принц Хари