Покойната кралица Елизабет Втора несъмнено бе човек, когото всички следяха под лупа (доколкото това изобщо е възможно). Тя бе сред онези, към които интересът никога не стихваше.

Малцина обаче са наясно с факта, че Елизабет Втора е изпратила послание на Луната. Това се е случило през далечната 1969 г. Може би поради тази причина някои от вас са забравили, а други – изобщо не са чували за този факт. 

Истината обаче е, че преди кацането на „Аполо 11“ на Луната, десетки световни лидери са получили покана да напишат своите послания, които след това са били прехвърлени на малък диск от силикон. Въпросният диск все още стои на повърхността на нашия спътник, напомни тези дни Нова тв.

От НАСА разкриват, че астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин, са тези, които са поставили диска точно под американското знаме, което е било забито на мястото, на което е кацнал космическият апарат. Както вече стана ясно, на диска е и посланието на покойния британски монарх.

Нейното послание гласи, че от името на народа си поздравява целия екип за смелостта и трудността, отвели човека до Луната. Тя пожелава това начинание да подобри човешкото благосъстояние, както и да умножи знанията ни.
Източник: standartnews.com

Кой занесе послание на Елизабет Втора на Луната?

Кой занесе послание на Елизабет Втора на Луната? - Снимка 2