Конфликтът в Украйна все по-сериозно заплашва да се превърне във война

Конфликтът в Украйна ескалира все повече. Над Крим са били свалени два американски разузнавателни самолета, които са проучвали позициите на кримските военни в местността Турецки вал. Новината дойде от онлайн изданието "Новости Крима", които се позовават на свои източници в размирната зона, научиха от ПИК. И двата самолета на САЩ са безпилотни и са били засечени от силите на реда в Крим и местните групи за самоотбрана.

[caption id="attachment_378749" align="alignleft" width="300"]Конфликтът в Украйна ескалира Конфликтът в Украйна ескалира[/caption]

Единият самолет е бил доста по-голям, а общата стойност на двата е около осем милиона долара. Новината за свалените американски самолети показва, че конфликтът в Украйна не само, че е няма изгледи да се разреши, ами е на път да се задълбочи. Изглежда САЩ нямат намерение да признаят автономността на областта, от където пък са категорични, че докато нелегитимното по техните думи ново правителство на Украйна не се махне, те няма да признаят властта в страната.

Конфликтът в Украйна все повече започва да притеснява не само държавните органи в различните страни, ами и обикновените граждани. Появиха се дори мнения на притеснени граждани, че ситуацията в бивша Югославия е на път да се повтори.