Кончита Вурст гушка портрет на руския президент в социалните мрежи

Кончита Вурст отправи специален поздрав за руския президент Владимир Путин. Скандалната победителка на Евровизия 2014 пусна своя снимка в социалните мрежи, на която е гушнала портрет на държавния глава на Русия. Към кадъра има и затрогващ надпис, казващ "На Русия с любов".

[caption id="attachment_408988" align="alignright" width="300"]Кончита Вурст Кончита Вурст[/caption]

Действията на Кончита Вурст са повече от странни, но не и неочаквани на фона на критиките, които брадатата изпълнителка, с рождено име Том Нювирт, получи след победата си. Най-яростните опоненти на мъжа в женски дрехи и тежък грим се оказаха представители на руската управляваща партия "Единна Русия", които всъщност са хора на Владимир Путин.

Кончита Вурст не скри разочарованието си от реакцията на огромната страна. По думите на скандалната победителка, действията на Русия са изключително разочароващи. Кончита припомня огромната слава на руския дует Тату от преди няколко години.

Двете момичета от дуото се прочуха не толкова с хитовете, колкото с факта, че се целуваха на сцената пред погледите на сащисаните зрители. Яростните критики от Русия към Кончита Вурст обаче изигра единствено положителен ефект върху популярността на изпълнителя, правейки му допълнителна реклама, научиха от "24 часа".