Мнозина се запитаха колко тежко е състоянието на крал Чарлз III, след като видяха начина, по който изглеждат ръцете му.

Кралските хроникьори вече се заеха с прогнози колко дълго ще остане на трона новият крал, предвид здравословното му състояние.

Вероятно сте забелязали, че ръцете на монарха са много подути, а пръстите му приличат на наденички. Това се видя ясно на церемонията по официалното му обявяване за крал.
Факт е, че това подуване е от няколко години, но широката общественост се запита едва сега какво е състоянието му, предвид факта, че съдбата на Обединеното кралство е в неговите ръце.

Вероятните диагнози, причинили такова подуване на ръцете му, са няколко, но всички те са в пряка връзка с напредналата му възраст, а не толкова с остро заболяване. Това твърди д-р Гарет Най пред изданието "Дейли Стар".

Има вероятност крал Чарлз III да задържа течности, което причинява постоянно подуване на крайниците. Обикновено обаче такова състояние се отразява повече на долните крайници, отколкото на ръцете.

В нередки случаи подуването на ръцете е породено от бъбречни проблеми, сърдечни проблеми или пък чернодробни проблеми, както и от задръстени кръвоносни съдове, отбелязва изданието "Експрес".

Не се изключва и вероятността новият британски монарх да страда от артрит. Сред останалите причини са приемът на твърде много сол, както и медикаменти за високо кръвно налягане.
Източник: lupa.bg
 

Колко тежко е състоянието на крал Чарлз III?