Истинско коледно чудо! Руският президент Владимир Путин поиска преговори за мир във войната с Украйна. Новината обаче предизвика повече присмех и подозрение, вместо наистина да накара политиците да седнат облекчени на масата за мирно споразумение.

Вчера Владимир Путин заяви, че е готов да води преговори с Украйна за прекратяване на военните действия. В изявление по руската национална телевизия, Путин каза още, че "Русия е готова да преговаря за край на войната и постигане на някои приемливи резултати". 

Това обаче се случва на фона на непрекъснатите бомбардировки над Херсон и Киев.

В същото време бивш руски шпионин заяви, че основната цел на Путин са Донбас и Донецк. И след като е осъзнал, че няма да може да завладее Украйна, президентът на Русия е решил да откъсне още по-голямо парче от нея, след овладяването на Крим. Но Киев не се предава.

В крайна сметка явно в Москва са започнали да усещат все по-остро последствията от военната криза. И президентът дава знаци, че се кани да поиска отстъпки. Но тъй като Русия не може да си позволи да се признае за победена на полето на войната, в момента се правят опити да се постигне споразумение, което уж Кремъл налага на Украйна. И действията на Путин са точно в тази посока....