Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун втрещи с пищна фигура. Президентът на страната е толкова напълнял, че изглежда зловещо. Ким се появи с огромен черен балтон, сиви панталони и с дъщеря си, но дори и тя не успя да отклони вниманието от него. Докато лидерът на Северна Корея провеждаше проверки на ядрените установки и заплашваше с ракетни удари Южна Корея, в подготовка за война, фокусът бе прикован върху него самия.

На снимките ясно се вижда, че Ким е невероятно напълнял, лицето му е подпухнало, а огромното палто очевидно имаше за цел да скрие истината за теглото му. Тъй като само преди няколко седмици лидерът изглеждаше по коренно различен начин, веднага се появиха слухове по повод на състоянието му.

Смята се, че Ким може да страда от сърдечно  или бъбречно заболяване, което да е довело до тази рязка промяна в теглото му. Не е ясно какво е причинило странния му външен вид, но дори генералите му изглеждат притеснени за него. 

Ким Чен Ун напълня до неузнаваемост (Болен ли е? - Нови снимки)

Сн. AP

Промяната в състоянието му е още по-смущаваща на фона на зачестилите заплахи за агресия към Южна Корея. Съвместните учения на Сеул и Вашингтон предизвикаха напрежение с Пхенян и от там последваха заплахи за ракетни удари. Последните няколко ракети на Северна Корея паднаха в Японско море, но не е ясно дали следващите няма наистина да ударят южната им съседка.