Кейт и Уилям остават без жилище в двореца Бъкингам. Двойката се оказа без апартамент в кралския дворец, при това не само в Лондон, но и в Уиндзор. А причината е, че крал Чарлз забрани на членовете на кралското семейство да живеят в която и да е от двете сгради.

Поводът? Мащабен ремонт, който е започнат.

Въпреки че малко преди смъртта на Елизабет, Кейт и Уилям се преместиха във вила "Аделаида", за да бъдат по-близо до кралицата и семейството, очакванията бяха, че след смъртта й, принцът и принцесата на Уелс ще заживеят в двореца Уиндзор. Също така се очакваше да се преместят от двореца Кенсингтън в Бъкингам, където пребиваваше и Елизабет, когато беше в Лондон.

Оказа се обаче, че нито крал Чарлз, нито кралица Камила, както и който и да е от другите членове на кралското семейство, ще може да ползва имотите в близките пет години. Започнати са мащабни преустройства, които ще струват на короната над 370 милиона лири стерлинги, а голяма част от сумата идва именно от парите за суверена.

По тази причина кралят се е отказал от идеята да се настани в Бъкингам, нито е одобрил идеята Кейт и Уилям да пребивават там. Той запази Кларънс хаус като своя основна резиденция, а вече е ясно, че в Бъкингам ще има само частен офис, който да използва по време на официалните срещи. 

Част от дворцовия комплекс ще бъде отворен за туристи, като същото предстои да се случи и със замъка Уиндзор. Останалата част обаче ще бъде затворена, докато траят ремонтите. А това означава, че не само Кейт и Уилям, но и Меган и Хари няма да могат да ползват резиденциите по време на публичните си изяви. Не е тайна, че херцогинята на Съсекс поиска апартамент в Бъкингам и Уиндзор, за да има къде да отсяда, когато е в Лондон, но й беше отказан такъв...