Та са женени от 23 години, имат две деца, но далеч не са идеалната двойка. Актрисата Катрин Зита Джоунс и Майкъл Дъглас споделиха снимки от сватбата си преди почти четвърт век и допълниха с разкази за първата си среща.

"Запознах се с Майкъл на кино фестивала в Довил, където ни представиха Мелани Грифит и Антонио Бандерас. С Антонио точно бяхме снимали "Маската на Зоро" и бяхме добри приятели. А той беше женен все още за Мелани Грифит. На галавечерята ме настаниха до Майкъл, когото дори не познавах до този момент", спомня си Катрин. "Тя ми се разсърди. Истината е, че в момента, в който я видях, я попитах дали е омъжена и й казах, че аз ще съм единственият мъж в живота й и бащата на децата й. Това никак не й хареса", спомня си и Дъглас.

Нужни са му цели четири години, за да убеди Катрин, че той наистина е мъжът за нея. Актрисата дълго време се дърпа, но накрая му казва заветното "Да". Като му ражда син три месеца преди сватбата. Щастливата двойка се жени на пищна церемония, която се оценява на близо 2 милиона долара. Три години по-късно Катрин ражда и дъщеря — Карис.

И въпреки всички предизвикателства и трудности в семейния им живот, двамата остават заедно.  И 23 години по-късно с усмивка разказват, как първичната неприязън се е превърнала в любов за цял живот.