Съпругата на крал Чарлз - Камила, понесе един доста неприятен удар по време на церемонията за възпоменанието на крал Константин Гръцки. Бившата херцогина Ростън се оказа в незавидната ситуация да бъде сама сред членовете на собственото си семейство.

 

Съгласно протокола Камила пристигна с отделен автомобил на церемонията в замъка Уиндзор. Това, което озадачи всички, бе фактът, че принц Андрю, а не тя, водеше кралската делегация към църквата.

 

Кралицата, която се присъедини почти едновременно с останалите членове на кралското семейство за церемонията, видимо изглеждаше притеснена от отсъствието на краля. Въпреки учтивите любезности с останалите членове на двореца, никой от тях не стана при влизането й, а по време на литургията предпочитаха да общуват помежду си, отколкото с нея.

 

Изненада предизвика и хладният прием от страна на гостуващите кралски особи от половин Европа, които поздравиха Камила, но далеч не толкова сърдечно, колкото останалите си роднини. Присъствието на Сара Фъргюсън на възпоменателната церемония също предизвика въпроси. Бившата съпруга на принц Андрю беше възприета като член на семейството, още след смъртта на принц Филип. И от тогава редовно придружава бившия си съпруг, или го замества на различни официални събития. 

 

Привидно в двора няма напрежение и всички се разбират отлично. Заради състоянието на Чарлз, цялото семейство се обедини в негова подкрепа. И въпреки уж яростната им подкрепа, Камила отново е сама и изолирана. А това личи най-добре от снимките с роднините...