Ново видео с Владимир Путин разпали слуховете, че здравето му е силно увредено. Наред със съмненията, че тумор в мозъка може да е причина Путин да започне война между Русия и Украйна, сега някои негови жестове предизвикват съмнения, че страда и физически.

 

Последната му среща с Александър Лукашенко ясно показва, че Путин е видимо по-слаб и трудно издържа да стои неподвижен. Постоянното потрепване на краката му говори за неврологична дегенерация според някои медици.

Отделно от това прави впечатление, че президентът е загубил твърде много тегло и изглежда отпаднал и слаб. Физическата му немощ обаче е направо дреболия в сравнение с факта, че президентът изглежда губи и политическо влияние.

Заповедта за масова мобилизация в страната предизвика небивал отзвук и стотици хиляди руснаци тръгнаха да бягат от страната си. Вече няма свободни полети от Русия, а по границите има стотици хиляди бежанци. Мерките за мобилизация доведоха и до терористичен акт. Мъж стреля в училище в Москва и уби 14 души.

Със сигурност състоянието на президента буди притеснения и тревоги. И неслучайно мнозина се тревожат, че той може би е тежко болен, след като рискува да хвърли Русия и целия свят във война.  А последствията изглеждат все по-плашещи и непредсказуеми. Особено с кризите, които предизвика заради сблъсъка с Украйна.