През изминалата нощ автомобилът на украинският държавен глава Володимир Зеленски е катастрофирал. Инцидентът се е случил в Киев. 

Добрата новина е, че украинският лидер се е разминал без тежки наранявания. Това стана ясно от публикация на говорителя на украинския държавен глава – Сергей Никифоров в социалната мрежа Фейсбук.

В официалното съобщение се посочва, че Володимир Зеленски няма сериозни наранявания. Екипът от охранители, който го е ескортирал, му е оказал първа помощ.
Украинските медии отбелязват, че става въпрос за случаен пътен инцидент, а не за опит държавният глава да бъде елиминиран, каквито версии се появиха в руските медии.

По-рано украинският президент е бил на посещение в Изюм, който бе отвоюван от руските окупатори по време на контраофанзивата на Украйна през изминалите дни. Там той е взел участие в тържественото издигане на държавния флаг.

Появиха се и кадри от местопроизшествието, на които се вижда как на шофьора от блъсналата се в президентския кортеж кола, се оказва първа помощ. Той е с окървавени дрехи и превързана глава, сложен на носилка. За момента не се съобщава колко тежки са нараняванията му. 

Пострадалият, както и украинският президент, са били прегледани и от медик, който не е открил сериозни наранявания.
Източник: lupa.bg

Какво е състоянието на Володимир Зеленски след катастрофата?