След като не успяха да се разберат за присъствието на Меган Маркъл на коронацията на Чарлз III, Хари и съпругата му решиха тя да не присъства, под предлог, че трябва да организира рождения ден на сина им Арчи. В деня на коронацията обаче Меган не беше особено разтревожена за организацията на празника на сина си. Вместо това се появи на разходка с приятели, облечена неглиже и с бижута за няколко милиона върху себе си.

Докато цялото кралско семейство беше на официалната церемония херцогинята на Съсекс избра да прекара времето си с децата и майка си. А също и с приятели. Тя не беше желан гост на церемонията заради опасения, че може да предизвика пореден скандал. Въпреки че Чарлз отправи официална покана на снаха си и сина си, само Хари реши да присъства, под предлог, че се тревожат за сигурността на семейството си.

Междувременно другата снаха на Чарлз — Кейт Мидълтън, успя да предизвика всеобщ фурор с решението си да носи сребърна диадема на церемонията. Тя се отказа от правото да носи тиара и вместо това избра диадема от сребро с бродирани сребристи цветя в триизмерен вид. Дъщеря й Шарлот също носеше подобен венец и изглеждаше невероятно сладка.

И докато Меган очевидно не изглеждаше особено развълнувана, че синът й празнува 4-ти рожден ден, крал Чарлз вдигна наздравица за четвъртия си внук по време на официалните тостове на приема след интронизацията...