Интересно дали някой от стотиците хиляди британци, както и хора от цял свят, присъстващи на погребението на кралица Елизабет Втора се е замислял за риска то да бъде окървавено от терористичен акт.

Експертът Росен Тодоров е категоричен, че при погребението на  кралицата ще бъдат взети всички нужни мерки, за да бъде осигурена безопасността на процесията. От думите му обаче стана ясно, че това не дава 100%-ва гаранция, че то не може да бъде окървавено от терористичен акт. Експертът посочи, че при подобни събития винаги съществува риск от терористичен акт.

Той подчертава, че целта на основните мерки е да респектират, както и превенция. А невидимите мерки са тези, които не се коментират, казва Тодоров.
Подчертава, че обикновено организацията на охраната на подобни събития се осъществява в няколко кръга.

Най-близкия от кръговете са службите за физическа охрана, след което са полицейските власти, армия, флот, както и контрол на въздушното пространство. Разбира се това далеч не са единствените.

Малко преди погребението на кралицата се появи снимка, която никога досега не бе показвана. Навръх деня на погребението й тази снимка просълзи много хора.
Тя е първата стигнала до отбелязване на платинен юбилей от управлението си.

На фотографията кралицата е широко усмихната – нещо, което добре знаете, че е нетипично за нея.
Източник: blitz.bg

Какъв е рискът погребението на Елизабет Втора да бъде окървавено от терористичен акт?