Извънредна ситуация се разигра до ковчега на Елизабет Втора и се превърна в поредното доказателство, че драмите около погребението й, са безкрайни.

Очевидци разкриват за пореден екшън в Уестминстър. Става въпрос за гвардеец, пазещ ковчега й, който припаднал. Още от сряда стотици хиляди опечалени чакат на километрични опашки, за да отдадат последна почит на британския монарх.
Припомняме, че Елизабет Втора издъхна в Балморал миналия четвъртък.

Някои от чакащите да се сбогуват с кралицата обаче станаха свидетели на неприятната случка, в която един от гвардейците започнал да се олюлява и само миг след това се строполил на земята. Това доведе до няколкоминутно прекъсване на живото излъчване от двореца.

Полицаи веднага се притекли на помощ на гвардееца. Припомняме, че ковчегът на Елизабет Втора, поставен на повдигната платформа се охранява денонощно от кралската гвардия. Към този момент не се съобщава каква е причината за припадъка на гвардееца.

Както вече стана ясно погребението на кралицата е насрочено за понеделник (19 септември). На него ще присъстват 50 държавни глави. След дълго колебание днес стана ясно, че българският държавен глава също ще уважи погребението на Елизабет Втора. Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън също са потвърдили участието си.
Руският президент Владимир Путин обаче не е получил покана заради военните действия, които води в Украйна.
Източник: blitz.bg

Извънредна ситуация се разигра до ковчега на Елизабет Втора (ФОТО)