Изненадващ обрат настъпи с ракетата, която удари Полша.

 

Официални представители на САЩ отбелязаха, че според първоначалните данни, въпросната ракета, ударила Полша е изстреляна от силите на Украйна. Тя е имала за цел приближаваща руска ракета, отбелязва Асошейтед прес.

 

Държавният секретар на Щатите – Антъни Блинкън, също коментира случката с експлозията в Източна Полша, която взе и няколко жертви. Той посочва, че тази сутрин, докато бил в Бали, провел разговор с министъра на външните работи на Полша – Рау, както и с външния министър на Украйна – Кулеба.

 

По време на проведения разговор стигнали до консенсус за поддържане на тясна координация през следващите дни или поне докато тече разследването и бъдат определени следващите стъпки, които са подходящи.

Както вече стана ясно, при експлозията, която възникна в село в източната част на Полша, изгубиха живота си двама души. Ракетата, изстреляна от Украйна, се взриви близо до границата им.

 

Междувременно стана ясно, че Полша повишава бойната готовност.

Предстоящата среща на лидерите на Г-7 ще бъде от изключителна важност за осведомеността на Украйна.

Президентът на Франция Еманюел Макрон поддържа контакт с полските власти и е в течение на ситуацията, отбелязват от кабинета му, предава БТА.

Източник: blitz.bg

Изненадващ обрат с ракетата, ударила Полша