Путин и неговите приближени разработвали таен план за бягство, който е наречен „Ноев ковчег“. Най-вероятната дестинация на бягството при преврат или при поражението в Украйна остава Венецуела. Информацията е споделена в независими медии от политолози, наблюдаващи ситуацията. Те споделиха, че се позовават на добре информирани източници в Кремъл.

Според тях бягството във Венецуела не е единственият разглеждан вариант, обсъждат се и други такива, където могат да се скрият от обсега на съда в Хага. В началото се е разглеждал вариант за бягство в Китай, като той е предложен от Михаил Ковалчук. Той е изявен физик и кремълска номенклатура, както и брат на Юрий Ковалчук – „личният банкер на Путин“.

Братята се смята, че са едни от най-приближените до Владимир Путин, като все пак вариантът Китай е отхвърлен, защото се смята, че азиатските им съседи презират губещите.

В този случай остава евакуирането в Латинска Америка, която се определя като най-подходящ вариант. Обсъждат се най-сериозно 2 страни – Аржентина и Венецуела. Към момента не се знае кой движи преговорите с Аржентина, но с Венецуела се знае, че лично се е заел Игор Сечин, който шеф на държавния петролен гигант Роснефт. За олигарха се знае, че поддържа топли отношения лично с президента Николас Мадуро. Знае, се че неговата дясна ръка Курилин е заминал за Венецуела, за да прецени възможностите и да разговаря с властите.

Източник: narod.bg

ИЗХОДЪТ: Владимир Путин бяга по тайния план „Ноев ковчег”