Бракът по любов в кралското семейство вече е невъзможен! Цирковете на Меган и Хари и гаврите им с британската монархия, поставиха под удар половината кралства в Европа. На следващите пепеляшки и лоши момчета ще им бъде почти невъзможно да се видят с кралски корони на главите. Тъй като одобрението на кралските бракове вече ще минава през парламента...

В Дания първи започнаха да дават знак, че нещата се променят, след като принц Йоаким и цялото му семейство бяха изключени от кралската фамилия и загубиха привилегиите си. А, уж модерните, Фредерик и Мери Датска ще имат нелеката задача да обезпечат безупречния облик на монархията и за следващите поколения. Включително чрез избора на брачни партньори на собствените си деца. С други думи - никой не може да се ожени без одобрението на парламента и кралското семейство.

Холандия, Норвегия и Швеция също вървят по тези стъпки. На принцеса Виктория й се размина след серия от скандали и успя да се измъкне от уговорен брак с аристократ, но принц Даниел години наред трябваше да доказва на всички, че е достоен да бъде съпруг на кронпринцесата и няма да се бърка в държавните дела.

 И досега той върви на три стъпки след жена си на официални събития и почти не коментира обществено-политически теми. Ловко измъквайки се, че като член на кралската фамилия гледа на всички хора еднакво и няма политически симпатии.

Бъдещата кралица на Белгия - принцеса Елизабет, обаче няма да има такъв късмет.  Съпругът й ще бъде определен от парламента и правителството, като тук дори не може да се мисли за брак по любов. След тяхното становище, крал Филип и кралица Матилд също ще съставят комисия, която да оцени бъдещият консорт. И ако той не бъде одобрен, сватбата въобще няма да бъде обсъждана.

Доскоро кралските фамилии в Европа бяха много по-либерално настроени към идеята да влеят "свежа кръв" в редиците си и охотно позволяваха на децата си да се женят за лица от простолюдието. Скандалите с Меган и Хари обаче станаха причина за промени в нагласите им, а след всичко, което се случи, те са твърдо решени да ограничат щетите и да не допускат подобни неща в бъдеще...